Vrei să afli cele mai bune reţete pentru prepararea murăturilor? Libertatea îţi oferă miercuri, 24 august, ziarul şi cartea “Conserve din fructe şi legume”, a Mariei Cristea Şoimu, la doar 7,99 de lei. În acest volum vei găsi şi multe trucuri care îţi vor face murăturile supergustoase. Vrei să afli cele mai bune reţete pentru prepararea murăturilor? Libertatea îţi oferă miercuri, 24 august, ziarul şi cartea “Conserve din fructe şi legume”, a Mariei Cristea Şoimu, la doar 7,99 de lei. În acest volum vei găsi şi multe trucuri care îţi vor face murăturile supergustoase.
Iată câteva din sfaturile Mariei Cristea Şoimu, autoarea cărţii “Conserve din fructe şi legume”, în privinţa murăturilor, care îţi vor fi de ajutor în bucătărie:
• cele mai bune murături sunt cele pregătite cu ingrediente autohtone: mărar, frunze de ţelină, piper, busuioc, ceapă, morcov;
• atât castraveţii, cât şi gogonelele, conopida şi varza roşie se murează mai bine şi ţin mai mult dacă saramura se face cu apă fiartă, dar se pune călduţă peste legume;
• murăturile se pot strica dacă foloseşti sare iodată, şi nu grunjoasă;
• borcanele se leagă imediat şi se pun în cămară după 48 de ore.
Ingrediente: 2-3 kg castraveţi cornişon, 700 ml oţet, 2 l apă, 3 linguri de sare grunjoasă, 6 linguri de zahăr, frunze de ţelină, piper boabe.
Preparare: se spală castraveţii şi se aşază în borcane mari sau mici, cu frunze de ţelină (4-5 tije la bază). Se face pe foc o soluţie din apă şi oţet (3 l apă, 1 l oţet), sare şi zahăr, se adaugă piperul boabe în amestec şi se lasă să clocotească. Se aşază borcanele cu castraveţi pe tava aragazului, ca să nu se spargă, apoi se toarnă amestecul fierbinte. Se leagă la gură cu celofan pus în două, se lasă să se răcească şi se pun în cămară.
Libertatea îţi oferă miercuri, 24 august, o supercarte de reţete