Ion Crăciunescu (60 de ani), e unul dintre cei mai mari arbitrii din istoria României şi a arbitrat finala Cupei Campionilor Europeni din 1995. În acest moment, el ocupă funcţia de preşedintele executiv al divizionarei secunde Chindia Târgovişte, dar spune că arbitrajul românesc îi lasă un gust amar din cauza nepotismului. Ion Crăciunescu (60 de ani), e unul dintre cei mai mari arbitrii din istoria României şi a arbitrat finala Cupei Campionilor Europeni din 1995. În acest moment, el ocupă funcţia de preşedintele executiv al divizionarei secunde Chindia Târgovişte, dar spune că arbitrajul românesc îi lasă un gust amar din cauza nepotismului.
Care e situaţia arbitrajul românesc actual?
Nivelul arbitrajelor lasă de dorit şi greşeli ca în sezonul trecut nu am văzut de când sunt în acest fenomen. Nu există calitate şi nivelul e scăzut, din cauza aşteptărilor scăzute. În plus, am văzut un nou curent în arbitrajul românesc, care e cauza tuturor relelor: paternitatea.
Ce vreţi să spuneţi?
Nu am văzut în viaţa mea ca un arbitru care face atât de multe greşeli să fie recompensat cu finala Cupei României şi cu derby-uri, de către tatăl lui, şeful CCA (n.r.- Vasile Avram). Toată lumea greşeşte, dar frecvenţa lui Marius Avram e copleşitoare. În plus, moda e ca arbitrii să aibă acum 1,70 metri înălţime. Numai în show-biz mai se vede aşa ceva: cântăreţii îşi iau dansatori scunzi, ca să nu fie mai înalţi decât ei şi să sară în ochi. Ce să înţeleagă ceilalţi arbitrii, când văd cum se promovează mediocritatea.
Totuşi, nu e uşoară meseria de arbitru...
Am văzut că Costică ”Suceavă” (n.r.- Constantin Gheorghe, vicepreşedinte CCA) vrea să facă o diversiune cu amintirile sale din epoca comunistă (n.r.- a vorbit de curând despre presiunea la care era supus înainte de 1989, de familia Ceauşescu, care patrona mai multe echipe în Liga 1). Numai el