Pentru Bac-ul de toamnă, care începe astăzi, ministrul Daniel Funeriu spune că „toate centrele de examinare au fost dotate cu camere de supraveghere“. Ministrul promite că parametrii de desfăşurare a Bac-ului de toamnă vor fi identici cu cei ai examenului din vară.
Pentru aproape 110.000 de adolescenţi, sfârşitul verii este un moment fierbinte. Începând de astăzi şi până la 2 septembrie, ei se vor prezenta la probele Bacalaureatului de toamnă. La această a doua sesiune participă mai mulţi elevi decât oricând, iar ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, susţine că testarea nu va fi cu nimic mai puţin dificilă ca cea din vară. „Subiectele vor avea acelaşi grad de dificultate, supravegherea va fi la fel de severă, corectarea lucrărilor va fi identică", spune Funeriu.
Subiectele vor fi la fel de dificile şi supravegherea la fel de strictă, susţine ministrul educaţiei. Cum vor fi, oare, elevii? Ce crezi că se va întâmpla cu cei care vor pica şi sesiunea de toamnă?
Tot el atrage atenţia că examenul va fi şi mai strict supravegheat decât în vară. „Inspectorii şcolari generali, cu care am discutat prin videoconferinţă, m-au asigurat că toate centrele de examinare sunt dotate cu camere de luat vederi. Dar şi mai important este omul din spatele camerei", declară, pentru „Adevărul", ministrul Daniel Funeriu. Deşi nu vrea să se pronunţe asupra procentajului de copii cu şanse reale să treacă Bac-ul, ministrul Educaţiei atrage atenţia că „peste 14.000 de copii care dau acum Bac-ul au avut în vară note între 5 şi 6." Cu alte cuvinte, au fost la un pas să ia examenul din prima sesiune.
Prima săptămână a Bac-ului de toamnă e rezervată probelor de verificare a competenţelor, urmând ca examenele scrise să aibă loc în săptămâna următoare (29 august - 2 septembrie). Rezultatele vor fi afişate duminică, 4 septembrie, ceea ce a determinat universităţile care mai au