Unsprezece persoane au murit în Xinjiang şi 120 s-au îmbolnăvit, după ce au consumat oţet păstrat în butoaie care iniţial au conţinut antigel, a anunţat luni agenţia China Nouă, citată de AFP.Cele 11 persoane, printre care şi copii în vârstă de şase ani, au murit intoxicate după ce au mâncat în satul Sangzhu, din regiunea Xinjiang, situată în vestul Chinei, au declarat reprezentanţii poliţiei, citaţi de agenţia oficială.O persoană este în continuare în stare gravă, iar celelalte sunt în afara oricărui pericol, după ce au primit îngrijiri medicale.Potrivit primelor informaţii, sătenii ar fi consumat oţet păstrat în butoaie de plastic în care fusese antigel, au declarat autorităţile, care aşteaptă rezultatele testelor toxicologice.Antigelul conţine etilen glicol, care la om provoacă intoxicaţii grave, însoţite de diaree şi vărsături, ce pot ajunge până la starea de comă.Incidentul a avut loc în timpul Ramadanului, când familiile musulmane din Xinjiang se adună seara pentru a încheia postul, a adăugat poliţia, pentru a explica numărul mare de persoane afectate.În China au avut loc mai multe scandaluri în sectorul alimentar, în ultimele luni fiind înregistate mai multe cazurile de ulei de bucătărie reciclat, de ouă vopsite cu colorant toxic, de ciuperci cancerigene, de pateu de soia contrafăcut sau de vin alterat. Unsprezece persoane au murit în Xinjiang şi 120 s-au îmbolnăvit, după ce au consumat oţet păstrat în butoaie care iniţial au conţinut antigel, a anunţat luni agenţia China Nouă, citată de AFP.Cele 11 persoane, printre care şi copii în vârstă de şase ani, au murit intoxicate după ce au mâncat în satul Sangzhu, din regiunea Xinjiang, situată în vestul Chinei, au declarat reprezentanţii poliţiei, citaţi de agenţia oficială.O persoană este în continuare în stare gravă, iar celelalte sunt în afara oricărui pericol, după ce au primit îngrijiri medicale.Potrivit prime