Sinistru. Manechinele insangerate baga spaima in turisti Panorama. Cetatea Poenari se afla in apropiere de barajul Vidraru din judetul Arges Senzatie. Dupa ce a urcat cu greu treptele, reporterul CANCAN a testat jugul in care erau pusi pe vremuri hotiiConstruita in 1453 ca fortareata contra otomanilor, Cetatea Poenari devine accesibila dupa un efort consistent: trebuie sa urci pana acolo 1.447 de trepte. La capatul acestui drum anevoios, pe turisti nu ii asteapta vreo terasa cu sucuri si bere sau vreo piscina, ci un esafod dotat cu butuc, un jug si doua tepe mari in care sunt infipte niste manechine stropite cu vopsea rosie ca sangele. Tamplarii din atelierul Muzeului Judetean Arges sunt autorii obiectelor de tortura montate la Poenari. Atat de terifianta este imaginea care li se infatiseaza ochilor, incat turistii se sperie.
De manechine, cel putin, se apropie cu mare sfiala, datorita veridicitatii cu care sunt reproduse detaliile. Pentru ca
totul sa fie ca la carte, printre obiectele de tortura apar uneori si cativa actori care infatiseaza domnite si boieri de la acea vreme, inclusiv domnitorul Tepes, iar seara se aprind torte care produc si mai multi fiori celor care se afla in zona.
Mister. Abatia Carta din Sibiu ascunde legende intunecate Abatia Carta, raiul fantomelor
Mii de turisti straini, in special germani si francezi, poposesc an de an la fosta Abatie Cisterciana de la Carta, judetul Sibiu. Curiozitatea lor nu e legata doar de ruinele manastirii ridicate in urma cu peste 800 de ani, ci si de legendele care spun ca vechea abatie e bantuita de fantome. "Se intampla lucruri stranii. In odaile de la parter si in beciuri se misca scaunele si tremura zidurile. Fostul preot era absolut convins ca sunt fantome aici. N-ar fi exclus, pentru ca in curtea manastirii la fiecare palma de pamant poti gasi oseminte omenesti"