Cel mai vechi caz de dispariţie datează din 1993 şi nu a fost soluţionat. La ora actuală, în baza de date a Poliţiei Române se află zece braşoveni daţi dispăruţi, despre care nu se mai ştie absolut nimic. Dintre aceştia, şapte au devenit între timp majori.
Zece copii din judeţul Braşov au dispărut fără urmă. Deşi au trecut ani întregi de la data plecării lor, poliţiştii nu au reuşit nici acum să le dea de urmă. Ei au fost introduşi în baza de date a Poliţiei Române, dar chiar şi aşa oamenilor legii le este extrem de greu să le mai dea de urmă. În primul rând fiindcă la data dispariţiei erau minori, iar pozele din evidenţele poliţiştilor nu mai corespund cu situaţia actuală.
Cel mai vechi caz de dispariţie datează din 1993. Livia Morariu, din localitatea Apaţa, a dispărut acum 18 ani. Avea la acea vreme şapte ani. Livia a dispărut de-acasă împreună cu fratele său. Băiatul a fost găsit în 1994, în Bucureşti, la un centru de primire minori. Poliţiştii au luat în calcul ca şi fata să fie internată într-un astfel de centru, dar până acum nu au reuşit să îi dea de urmă.
Fiindcă între timp Livia Morariu a devenit majoră, poliţiştii braşoveni i-au întocmit portretul robot, dar chiar şi aşa fata parcă a intrat în pământ. Culmea este că oamenii legii au fost mult mai interesaţi să o găsească pe minoră decât proprii ei părinţi, care i-au reclamat dispariţia la Poliţie după 11 ani, abia în 2004.
Caz fără precedent la Făgăraş
În 1994, oraşul Făgăraş a fost zguduit de dispariţia unei fetiţe de numai nouă ani. În acea fatidică zi de 3 octombrie 1994, micuţa, îmbrăcată într-o rochiţă albă cu buline roşii, a fost violată cu sălbăticie de un individ pe nume Iosif Cimpoieru. Apoi, copila a fost strangulată, introdusă într-un sac de nailon şi aruncată în râul Olt. Cadavrul nu a fost găsit nici până în prezent. Iosif Cimpoieru a fost condamnat în lipsa cadavr