Bogdan şi Călin Roman au fost trimişi în judecată, iar judecătorii le-au menţinut starea de arest preventiv. Cei doi, împreună cu alţi trei tineri, sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe.
În cazul lui Bogdan Daniel Roman s-a reţinut şi infracţiunea de port, fără drept, a cuţitului, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică. După ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş au finalizat rechizitoriul celor cinci tineri implicaţi în scandalul de la Deta şi i-au trimis în judecată, magistraţii din localitate au prelungit mandatul de arestare preventivă emis pe numele lor.
Ancheta în care sunt implicaţi băieţii primarului din Deta este însă departe de finalizare. Oamenii legii continuă cercetările, pentru a găsi persoanele care l-au ajutat pe Bogdan Roman să se ascundă. Dacă se va dovedi că acestea cunoşteau situaţia reală a tânărului, respectivii riscă până la şapte ani de închisoare.
După cei care l-au ajutat
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus disjungerea cauzei, după cum se menţionează în rechizitoriul de trimitere în judecată. Astfel, persoanele care l-au ajutat pe Bogdan Roman, ar putea fi acuzate de comiterea infracţiunii de favorizare a infractorului, faptă pedepsită cu închisoarea de la trei luni la şapte ani. Asta în situaţia în care se va putea dovedi acest lucru, pentru că Bogdan Roman a susţinut în faţa anchetatorilor că nu a ştiut că este căutat, pentru că nu se uită la televizor. Mai mult, avocata acestuia are un proces-verbal de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, în care se menţionează că Bogdan Roman s-a predat.
Se verifică acuzaţiile
Cercetările în acest caz vor