Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat vineri, la Sulina, că intenţionează să se implice în protejarea cailor crescuţi în stare de semisălbăticie în Delta Dunării.
„Avem un proiect cu aceşti cai. Încercăm să organizăm un produs turistic - vizitarea cailor sălbăticiţi din Delta Dunării. Îi ducem într-un loc, zonă de pădure, unde turiştii vor avea foişoare de observare, îi vor putea fotografia, caii vor fi îngrijiţi, vor fi sub control medical şi nu vor mai mânca pe timpul iernii coaja copacilor", a afirmat ministrul Turismului.
În paralel, Ministerul Turismului a început pregătirile pentru desfăşurarea Festivalului cailor sălbatici din Delta Dunării, festival de muzică folk, pe plaja din Sulina, care are loc în perioada 16-18 septembrie.
Reprezentanţii MDRT au declarat că realizarea acestui proiect nu implică neapărat acordarea de fonduri, ci sprijinirea permanentă a animalelor, dar şi a ariilor protejate. Situaţia cailor din Delta Dunării a revenit în atenţia opiniei publice în luna mai a acestui an, când asociaţia Vier Pfoten a sesizat public că mai mulţi cai din zona Pădurii Letea sunt într-o stare critică în ţarcuri nepotrivite.
Contrar prevederilor legislaţiei în vigoare, transportul acelor cai care urmau să meargă spre un abator, o parte dintre ei bolnavi de anemie infecţioasă, a fost oprit, în judeţul Brăila, unde organizaţiile neguvernamentale au îngrijit animalele bolnave.
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat vineri, la Sulina, că intenţionează să se implice în protejarea cailor crescuţi în stare de semisălbăticie în Delta Dunării.
„Avem un proiect cu aceşti cai. Încercăm să organizăm un produs turistic - vizitarea cailor sălbăticiţi din Delta Dunării. Îi ducem într-un loc, zonă de pădure, unde turiştii vor avea foişoare de observare, îi vor putea fotografia, caii vor fi îngrijiţi, vor fi sub control medical