Pe lângă promovarea ofertei de refinanţare a creditelor, banca a făcut o mişcare agresivă de atragere a clienţilor renunţând să mai solicite adeverinţă de salariu celor care îşi încasează retribuţiile în cont deschis la ING - facilitate posibilă datorită statutului de sucursală supravegheată de banca centrală din Olanda.
Per ansamblu, portofoliul de credite al ING Bank a crescut cu 7% la şase luni - de asemenea peste media pieţei - ajungând la 8,14 mld. lei (circa 1,9 mld. euro).
În paralel, soldul depozitelor de la clienţi a urcat cu 2%, până la 9,2 mld. lei (2,2 mld. euro), banca menţinându-şi o acoperire confortabilă a soldului creditelor cu resursele atrase de la clientelă. Citat de Mediafax, Negriţoiu a explicat că economisirea a rămas în urmă din cauza lipsei oportunităţilor de plasament în moneda naţională, în condiţiile în care dobânzile încă înalte la depozite sunt mai mult o recompensă pentru fidelitatea clienţilor.
Recent, ING a înjumătăţit dobânda la contul curent special Cont'Rol, până la 2% pe an, în timp ce dobânda la depozitele pe 3 şi 12 luni a fost redusă la 6,25% pe an.
Activele totale ale băncii au crescut cu 6% faţă de prima jumătate din 2010, până la 12,4 mld. lei (circa 2,9 mld. euro). ING Bank România nu obişnuieşte să publice rezultate financiare intermediare pe parcursul anului.
"Rezultatele pozitive obţinute în prima jumătate a anului 2011 se datorează unui management profesionist al portofoliului de clienţi, al produselor şi al riscurilor. Cu o poziţie consolidată, rezultate solide şi un rating AĂ, ING Bank România se prezintă pe piaţă ca o instituţie sigură şi solidă, capabilă să previzioneze piaţa şi să ofere clienţilor săi produse şi servicii bancare competitive", a declarat Mişu Negriţoiu, care deţine de cinci ani funcţia de director general al băncii.
Grupul ING a primit în 2008 un ajutor de la stat