Daca alegi cu grija alimentele pe care le consumi nu o sa mai fie nevoie sa te supui niciodata caznelor unei diete de detoxifiere. Si asta pentru ca alimentele antitoxine te vor ajuta permanent sa scapi de toxinele pe care organismul nu le poate elimina in mod natural. In consecinta, acestea nu se vor mai acumula.
Iata care sunt cele mai bune alimente antitoxine, potrivit Psychologies.com.
Sucul de lamaie - are calitatea de a stimula secretia salivara, dar si sucurile gastrice. Aceasta calitate face ca sucul de lamaie sa imbunatateasca asimilarea de nutrienti si intregul proces al digestiei si, implicit, sa contribuie la eliminarea de toxine.
Pentru efecte maxime, dimineata pe stomacul gol, bea un pahar de apa, la temperatura camerei, in care ai pus sucul de la jumatate de lamaie. Ai rabdare 30 de minute inainte sa mananci orice altceva, pentru ca sucul de lamaie sa-si faca treaba.
Cerealele integrale - sunt cea mai buna sursa de fibre si minerale. In plus, ele aduc si un aport substantial de vitamine din grupul B, extrem de necesare unui organism sanatos. Fibrele sunt insa cel mai bun vehicul pentru eliminarea de toxine. Cel mai bun moment pentru a manca cerealele integrale este masa de seara. Daca la portia de cereale adaugi putine grasimi si legume, cina o sa fie o adevarata injectie cu sanatate.
Anghinarea - o leguma minunata, din pacate prea putin folosita. Este ideala pentru intretinerea ficatului. Anghinarea este intr-o asemenea masura un aliment antitoxine, incat nutritionistii recomanda o perioada de cura de anghinare in cazul persoanelor care au probleme de sanatate ale ficatului, tocmai prin capacitatea remarcabila pe care aceasta o are in a regenera si curata de toxine celula hepatica. Anghinarea ajuta la descongestionarea ficatului si, in plus, consolideaza functionarea vezicii biliare.
@N