Peste 2.400 de candidaţi vor avea condiţii stricte de supraveghere. Pe ultima sută de metri, inspectorii şcolari au solicitat primăriilor unde sunt organizate centre de examen să monteze în săli camere video.
Sesiunea a doua a examenului naţional de Bacalaureat a început astăzi, cu proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice la limba română.
Şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava au stabilit care vor fi centrele de examen pentru sesiunea de toamnă, după ce au centralizat numărul candidaţilor înscrişi. Astfel, cei 2.447 de absolvenţi suceveni vor fi distribuiţi în opt centre de examen.
Acestea sunt Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza“, Colegiul Tehnic „Petru Muşat“ şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, toate din municipiul Suceava, Colegiul Naţional „Mihai Băcescu“ din Fălticeni, Colegiul „Alexandru cel Bun“ Gura Humorului, Colegiul Tehnic Rădăuţi şi Grupul Şcolar „Ion Nistor“ Vicovu de Sus.
„Dacă nu mă pot inspira de la un coleg, nu iau“
„Am stabilit pentru sesiunea de toamnă opt centre de examen. Avem 2.447 candidaţi înscrişi, însă nu sunt cazuri speciale. Pregătirile sunt în grafic pentru susţinerea probelor orale de săptămâna aceasta“, a declarat Vasile Monacu, inspectorul general adjunct al IŞJ Suceava.
În zilele de 23 şi 24 august este programată proba de evaluare a competenţelor într-o limbă de circulaţie internaţională. Urmează pe 25 şi 26 august proba de competenţe digitale, în timp ce probele scrise vor fi susţinute în intervalul 28 august- 2 septembrie.
Probele orale nu dau prea mari emoţii candidaţilor Bacalaureatului de toamnă, însă aceştia se tem că la cele scrise subiectele vor fi grele şi condiţiile de supraveghere vor fi stricte. „Am picat la proba de matematică în prima sesiune de Bacalaureat şi nici măcar nu m-am înscris să o dau acum în toamnă pentru