În perioada dintre cele două războaie mondiale, Bucureştiul cunoaşte cea mai rapidă dezvoltare. Pe vremea primarului Donescu s-a instituit obiceiul de a promova oraşul şi a atrage vizitatori din toată ţara sporind veniturile Capitalei.
Bucureştiul interbelic este oraşul de referinţă al sud-estului Europei, este Micul Paris. La Congresul Uniunii oraşelor din România, ţinut în toamna anului 1934 la Arad, Al.G. Donescu, primarul general al Capitalei lansa idea organizării unei serbări anuale a Bucureştilor. Propunerea a prins viaţă şi din 1935 manifestările “Lunii Bucureştilor ” s-au desfăşurat cu regularitate pe parcursul a şase ediţii, până în 1940. Cei mai mulţi bucureşteni erau de părere că este o cheltuială inutilă. Asemeni oraşelor mari din Occident, “Luna Bucureştilor” care avea să se desfăşoare în perioada 9 mai- 9 iunie, avea rolul să atragă către Capitala ţării provincial şi străinătatea.
“Expoziţia, numeroase manifestări cultural, artistice, sportive, edilitare alături de înlesnirile de transport, de cazare şi hrană “ca şi întrecerea între comercianţi de a acorda reduceri de preţuri vizitatorilor “Lunii Bucureştiului” au făcut ca în lunile mai-iunie ale fiecărui an începând din 1935 şi până în 1940 Bucureştii să cunoască o animaţie deosebită ” se arată într-un extras din brosura O "luna" din istoria Bucurestilor de Ionel C. Ionita, Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti, 1998.
Click pe poză pentru a vedea fotogaleria
Fântâna Zodiacului în Parcul Carol
Prima ediţie a avut ca principal punct de atracţie o expoziţie urbanistică în Parcul Carol, în interiorul acestuia a fost construită Fântâna Zodiacului decorată cu o serie de imagini reprezentând semnele zodiacale, realizate în mozaic alb şi negru de către sculptorul Mac Constantinescu. La inaugurarea ei a participat regale Carol al II-lea