Spălatul fructelor şi al legumelor nu reprezintă o măsură eficientă de eliminare a bacteriilor precum Salmonella sau E.coli, susţin oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Purde. Mai mult, prin spălare, cantitatea de pesticide nu este scăzută, aşa cum se credea până de curând. Potrivit cercetătorilor americani, bacterii periculoase pot fi găsite în toate ţesuturile alimentelor principale, inclusiv în cele responsabile de transportul substanţelor nutritive în plante.
CITEŞTE ŞI:DIETĂ. Lista fructelor şi legumelor nesănătoase. Cum poţi elimina pesticidele
În acest fel, agenţii patogeni se găsesc nu numai la suprafaţa fructelor sau legumelor, ci şi în miezul lor, a declarat Amanda Deering, coordonatoarea cercetării, citată de Science Daily.
Amanda Deering şi Robert Pruitt, profesorîn botanică. Foto: Science Daily
Deering precizează că prin spălatul fructelor sau al legumelor se distrug doar bacteriile care se află pe coaja acestora, dar agenţii patogeni aflaţi în interiorul alimentelor nu pot fi distruşi prin această metodă. Potrivit specialiştilor, bacteriile din legume şi fructe sunt complet distruse dacă sunt preparate la temperaturi ridicate, deşi astfel scade, din păcate, şi valoarea lor nutriţională.
Spălatul fructelor şi al legumelor nu reprezintă o măsură eficientă de eliminare a bacteriilor precum Salmonella sau E.coli, susţin oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Purde. Mai mult, prin spălare, cantitatea de pesticide nu este scăzută, aşa cum se credea până de curând. Potrivit cercetătorilor americani, bacterii periculoase pot fi găsite în toate ţesuturile alimentelor principale, inclusiv în cele responsabile de transportul substanţelor nutritive în plante.
CITEŞTE ŞI:DIETĂ. Lista fructelor şi legumelor nesănătoase. Cum poţi elimina pesticidele
În acest fel, agenţii patogeni se găsesc nu numai la