Ideea acestui material mi-a venit căutând pe blogurile politicienilor reacţii după alegerile parţiale de duminică. Conducerile tuturor partidelor s-au întrecut să afirme importanţa scrutinului, considerat un adevărat test. Un semnal despre situaţia politică prezentă, care poate indica şi trendurile viitoare. Numai că, supriză! Pe blogurile politicienilor bate vânt de vacanţă. Sursa: Libertatea.ro
Postări vechi de săptămâni şi luni de zile. Asta e varianta fericită. În foarte multe cazuri, nume grele ale politicii noastre nu au nici blog, nici site. Despre sofisticatele Facebook sau Twitter, ce să mai vorbeşti?
Am căutat atât cât mi-au permis răbdarea şi ochii, după blogurile / site-urile conducătorilor de partide (preşedinţi, vicepreşedinţi etc). Nu ar trebui să se simtă nedreptăţii politicienii mai tineri, pe care nu i-am pomenit aici, şi care sunt extrem de activi în blogosferă. Din păcate, ei nu fac încă parte din galeria de nume grele a politicii româneşti. Poate că, folosind şi tehnologia modernă şi mijloacele de comunicare de ultimă oră, vor ajunge mai repede să înlocuiască actualul establishment înapoiat şi boşorogit. Sigur, altfel ar fi fost situaţia, dacă de activitatea pe bloguri ar fi depins contractele grase cu statul!
Antonescu şi Ponta iubesc televiziunea şi urăsc blogul
Liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu nu au avut nici o reacţie după alegerile parţiale de duminică. Te-ai fi aşteptat mai mult de la doi tineri, despre care se presupune că sunt familiarizaţi cu tehnologia. Ei par să prefere însă politica de modă veche.
Foarte activi la televiziunile de ştiri, unde petrec ore întregi, seri la rând, cei doi nu au găsit de cuviinţă să se adreseze cititorilor de pe propriile bloguri. De altfel, prezenţa lor pe bloc este sporadică şi întâmplătoare. Activitatea de blogger pare a fi privită mai curând ca o corvoadă care t