Dinamoviştii sunt prolifici în privinţa transferurilor pe ruta Bucureşti – Italia, câştigând până acum 19.500.000 de euro. Gabriel Torje va ajunge şi el în Peninsulă după returul cu ucrainienii. Dacă adăugăm şi cele şapte milioane de euro care vor veni de pe urma lui Torje, care va evolua la Udinese, rezultă că roş-albii au produs 26.500.000 de euro de-a lungul timpului.
De la Revoluţie încoace, Dinamo a trimis 10 fotbalişti în Italia, fiind echipa din Liga I care a exportat cel mai mult în „Cizmă". Chiar dacă cei mai mulţi dintre aceştia nu au confirmat şi s-au întors la Dinamo cu coada între picioare, „câinii" au continuat să fie propulsaţi pe piaţa italiană, în virtutea relaţiilor pe care le au acolo fraţii Becali. De altfel, aceştia au vrut să se bage în „afacerea" Torje şi au cerut o hârtie din partea dinamoviştilor prin care-i pot căuta echipe jucătorului, însă fotbalistul nu a vrut să semneze niciun fel de înţelegere cu ei.
În ultimii ani, fotbaliştii dinamovişti care au ajuns în Italia mai degrabă au dezamăgit decât au confirmat. Elocvente în acest sens sunt transferurile lui Cosmin Moţi, Bogdan Lobonţ sau Claudiu Niculescu. Există însă şi jucători care s-au impus în Serie A, iar cel mai recent exemplu este cel al lui Ştefan Radu, fotbalist titular la Lazio. Acum, Torje poate deveni şi el om de bază la Udinese şi astfel roş-albii se vor redresa financiar şi îşi vor repara imaginea pe piaţa transferurilor din Italia.
„Ţepele" lui Dinamo în Italia
Cosmin Moţi - nu s-a adaptat deloc la Siena, a fost mai mult rezervă, a jucat doar trei meciuri, şi şefii clubului nu i-au mai prelungit împrumutul de la Dinamo.
Adi Mihalcea - în 2001 a plecat de la Dinamo la Genoa, apoi la Verona, iar în 2004 era înapoi în Ştefan cel Mare. A marcat 15 goluri în Italia .
Claudiu Niculescu - a rezistat la Genoa doar 11 meciuri, a dat 3 goluri şi a r