Noapte plină de emoţii pentru cei mai buni barmani din ţară: în cursa pentru finala din Argentina, ei au încercat să atingă perfecţiunea în turnarea şi servirea berii. Pentru acest lucru, au urmat un întreg ritual.
Cei 14 concurenţi şi-au etalat talentul de barman pe plaja de la Crush, în cadrul finalei naţionale a World Draught Masters, organizată de Stella Artois. Unii cu mult zel, alţii cu mari emoţii, barmanii au urmat cei nouă paşi ai ritualului de turnare a berii în pahar: purificare (spălarea paharului), sacrificiul (deschiderea cepului şi scurgerea primelor picături de bere), alchimia lichidă (barmanul ţine paharul sub cep, fără să-l atingă, într-un unghi de 45 de grade), coroana de spumă (formarea spumei deasupra berii), mutarea (cepul e închis rapid pentru a evita scurgerea de bere peste spumă), curăţarea (talpa şi părţile laterale ale paharului sunt şterse), judecata (barmanul măsoară grosimea corectă a spumei, care trebuie să fie de două degete) şi ofranda (paharul cu bere este servit pe un biscuite, având grijă ca sigla să fie orientată către client sau, în acest caz, spre juriu).
Argentina o aşteaptă
Barmanii au urmat cu rigurozitate toţi aceşti paşi, sub ochii critici ai juriului, însă doar unul dintre ei s-a calificat în finala World Draught Masters şi a câştigat un premiu de 1000 de euro. Este vorba despre Simona Stoica (33 de ani), barmaniţă în Bucureşti, cu o experienţă în domeniu de opt ani. Ne-a mărturisit, copleşită de vestea că va pleca la Buneos Aires pentru a concura cu cei mai buni barmani din lume, că nu se aştepta ca ea să fie marea câştigătoare: „Sunt foarte emoţionată. Este prima oară când particip la un concurs şi prima oară când câştig ceva. Mă bucur în primul rând că sunt un model pentru copilul meu, mai ales că urmează cursuri de dans şi de înot şi de acum încolo va fi mult mai competitivă. Nici nu speram că o