Desi exista riscul unui "bubble" pe aur, metalul pretios creste in continuare, spre bucuria celor care au investit in aceasta. Si au si motive, existand sanse bune sa ajunga la o valoare de 2.200-2.400 de dolari pe uncie. Iar incertitudinile de pe piata mondiala fac tot mai multi investitori sa isi indrepte atentia catre el.
Marti, aurul a mai dat o lovitura pietei, trecand pentru prima oara de pragul psihologic de 1.900 de dolari pe uncie. Cu toate acestea, nu mai putem vorbi de praguri pshihologice, avand in vedere ca acesta are un avant sporit intr-o piata tot mai cuprinsa de panica unei a doua crize economico-financiare.
In Romania, la cursul BNR, aurul a atins o cota de 178 de lei pe gram, valoarea de luni fiind recordul maxim pe care metalul pretios l-a atins. Acesta a pornit la inceputul anului de la o cotatie de 144 de lei pe gram si a coborat in primele doua luni pana la un nivel de aproape 130 de lei/gram, ca mai apoi sa urmeze trendul de pe piatele internationale.
Cei care s-au hotarat, la inceput de an, ca ar fi bine sa investeasca in aur, s-au ales cu o crestere de aproape 20%, ceea ce nu este de ignorat, avand in vedere ca alte instrumente de investitii s-au prabusit.
Aur, de la Piraeus Bank
Daca vreti aur sub forma de lingouri, Piraeus Bank are la vanzare, in unele sucursale. Contextul actual a facut ca cererea sa devina foarte mare pentru acesta. Metalul este adus direct din Elvetia, de la Credit Swiss Bank, si este insotit de un certificat de autenticitate. Marti, pretul pentru un gram ajungea, la aceasta banca, la 199 de lei.
Lingourile pe care banca le are la vanzare sunt de 5, 10, 20, 50, 100, 250, 500 si 1.000 de grame. Daca vreti sa cumparati de la institutia de finantare trebuie sa stiti ca aceasta percepe si un comision de achizitia de 35 de lei. Aurul are o puritate de 999