Frumusetea unei femei depinde foarte mult de alimentatie, dar aceleasi produse pe care le mananci iti pot fi folositoare si daca le folosesti pentru masti faciale. Facand alegerile potrivite, poti folosi diverse fructe si legume astfel incat sa beneficiezi la maximum de efectele lor pozitive.
Iata ce te sfatuieste Prevention sa gusti si sa aplici pe piele, pentru rezultate pe mai multe fronturi:
Avocado
- pentru consum: este plin de antioxidanti si acizi grasi esentiali, care te ajuta sa ai o piele mai catifelata si hidratata. In plus, vei proteja stratul de acizi grasi care inconjoara celulele epidermei;
- pentru masca: actioneaza impotriva imbatranirii, stimuland productia de colagen si elastina. Curata de coaja si amesteca cu un sfert de cana de smantana, care are acid lactic si exfoliaza celulele moarte. Aplica pe fata si lasa sa actioneze 10 minute.
Ceai
- pentru consum: toate ceaiurile au antioxidanti, dar in special cel verde si alb, care au o cantitate dubla de antioxidanti fata de cel negru. Acestia protejeaza pielea de radiatiile UV si de factorii poluanti din atmosfera;
- pentru masca: ceaiul este bun pentru mastile destinate parului, caci il va face sa straluceasca. Ceaiul de musetel este ideal pentru parul blond, ceaiul negru pentru brunete si ceaiul de fructe de padure pentru roscate. Aplica lichidul, tine o casca de plastic timp de 15-30 de minute pe cap si apoi clateste.
Migdale
- pentru consum: daca observi ca incep sa apara fire albe, este bine sa consumi mai multe migdale, caci contin o enzima care previne acumularea de peroxid de hidrogen in foliculi, acesta facand parul sa-si piarda culoarea;
- pentru uz extern: poti folosi migdalele pentru exfoliere. Prajeste un sfert de ceasca de migdale si amesteca-le cu 2 linguri de ulei organi