Între 1966 și 2000 a avut o rată medie anuală a randamentului de 30,5%, însă de când a început criza, aceasta a scăzut la puțin 15,7%.
Cel mai rău an pentru fondurile speculative a fost anul 2008, când au avut un randment de 8%. În 2009, a fost de 29%.
În cel de-al doilea trimestru al acestui an, Soros a plasat noi pariuri investiționale pe IT: IBM și VMWARE.
În momentul de față Soros are un portofoliu de acțiuni în 30 de companii.
Iată care este portofoliul actual al investițiilor lui Soros:
După cum se vede, cea mai mare expunere este pe Interoil, unde are 232 de milioane de dolari. InterOil Corporation este o companie care se ocupă de exploatarea petrolului dar și a gazelor naturale în Papua Noua Guinee. Acțiunile companiei au înregistrat o scădere de 4,2% a acțiunii în ultimele 52 de săptămâni.
O investiție profitabilă a fost cea în acțiuni Polo Ralph Lauren. Din august 2010, acțiunile au crescut cu 54%. De asemenea, Soros este prezent în două mari companii telecom americane: Verizon și AT&T.
Cel mai puternic fond din istorie
Mulţi îl ştiu pe George Soros, omul de afaceri american originar din Ungaria, ca fiind cel care a reuşit să facă un miliard de dolari într-o singură zi, pariind riscant pe lira sterlină.
Alţii îl ştiu ca fiind cel cel care a pus gând rău monedei euro a cărei moarte o tot prevesteşte de la începutul crizei din Grecia.
Puţini ştiu însă că George Soros deţine cel mai puternic fond speculativ de investiţii din toate timpurile.
Conform unui clasament al fondurilor speculative, Quantum Endowment Fund a realizat, din 1973, un profit net de 32 de miliarde de dolari.