Foarte sănătos şi uşor de preparat, compotul ascunde gusturi nebănuite, în funcţie de fructele pe care le folosiţi. Dacă doriţi să încercaţi câteva reţete simple, nu rataţi Libertatea de mâine, care vă oferă ziarul şi cartea “Conserve din fructe şi legume”, a Mariei Cristea Şoimu, la un preţ special de numai 7,99 de lei. Foarte sănătos şi uşor de preparat, compotul ascunde gusturi nebănuite, în funcţie de fructele pe care le folosiţi. Dacă doriţi să încercaţi câteva reţete simple, nu rataţi Libertatea de mâine, care vă oferă ziarul şi cartea “Conserve din fructe şi legume”, a Mariei Cristea Şoimu, la un preţ special de numai 7,99 de lei.
Maria Cristea Şoimu, autoarea cărţii “Conserve din fructe şi legume”, le recomandă cititorilor Libertăţii compoturile de fructe. Acestea pot fi consumate imediat, dar, mai ales, iarna, când fructele sunt mai puţine. Foarte uşor de preparat, compotul poate avea gusturi nebănuite, în funcţie de combinaţiile pe care le alegeţi. Compotul nu este doar gustos, dar este şi foarte sănătos. De aceea, autoarea volumului vă dă câteva sfaturi despre metodele de conservare a fructelor cu zahăr şi apă şi păstrarea lor pe o perioadă mai lungă de timp.
Ingrediente: o jumătate de kilogram piersici tari, mai puţin coapte, cinci linguri de zahăr, două căni de apă, un sfert de lămâie. Preparare: se spală piersicile, se taie felii subţiri sau bucăţele, se aşază în sticlă, se parfumează cu coajă de lămâie rasă şi feliuţe subţiri de lămâie, se acoperă cu cinci linguri de zahăr turnat în sticlă cu un cornet. Se umple sticla cu apă, se leagă la gură cu celofan şi se pune la fiert într-un vas mare plin cu apă, cât să ajungă la baza gâtului sticlei. Se fierbe o oră din momentul în care fructele se ridică în sticlă. Se stinge focul, iar sticlele se scot când apa din vas s-a răcit. Se păstrează la loc uscat, bine aerisit.
- dacă vreţi ca preparatu