Oamenii de ştiinţă au găsit ingredientul pierdut al berii, un tip necunoscut de drojdie, în fagii din Patagonia (Argentina). Ingredientul, care conţine zahăr, a fost purtat de către muştele care se hrănesc în apropierea fagilor argentinieni, scrie „The Daily Mail".
Berea modernă, fermentată la rece, a fost fabricată prima oară în Europa acum 500 de ani de către călugării din Bavaria (Germania). Elementul cheie este o drojdie hibrid, formată dintr-o sortiment european şi cel sud-american, descoperit abia acum. Până în acel moment, berea fabricată pe continentul european era diferită, deoarece trebuia fermentată pentru mai mult timp şi în prezenţa căldurii. Cu ajutorul ingredientului sud-american, fermentaţia se produce la rece, spontan, generând alcool.
Cercetătorii care au descoperit drojdia, afirmă că aceasta a ajuns în Europa cu ajutorul corăbiilor care transportau lemn sau chiar în stomacul unei muşte. Amestecul cu drojdia europeană s-a produs, probabil, în momentul când berea a fost depozitată în butoaie fabricate din lemn argentinian.
Analizele realizate au arătat că sortimentul găsit în Argentina nu se aseamănă cu nici un alt tip de drojdie, dar este similar, in proporţie de 99,5 %, cu cel găsit în berea modernă. Profesorul Chris Hittinger de la Universitatea Wisconsin-Madison (Statele Unite) a spus că „oamenii de ştiinţă au căutat specia aceasta de drojdie vreme de decenii, iar acum am găsit-o. Nu avem dubii că acesta este elementul lipsă".