Examenul de competenţe lingvistice la română a fost susţinut de 10% dintre liceenii înscrişi. Mulţi nu au dat examen în iunie fiindcă au avut corigenţe. Sursa: VLAD STĂNESCU
Atmosferă de sărbătoare în faţa Colegiul Economic "A.D. Xenopol" din Bucureşti, unde elevii susţineau ieri prima probă a sesiunii de toamnă a BAC-ului.
Manelele răsună din maşini, iar întâlnirea e prilej de a depăna amintiri de peste vară. "Nu m-am pregătit deloc. Mi-am petrecut vacanţă normal: am fost la grătare, la munte, la mare cu prietenii", povesteşte un candidat.
"I-am aburit pe profesori şi am luat calificativ maxim"
"M-am dus în sală, am luat subiectul, am scris cinci minute pe foaie ce voiam să răspund şi apoi am aşteptat 20 de minute să mai răspundă câţiva colegi în faţă mea. Când mi-a venit rândul, i-am aburit pe profesori puţin şi am obţinut calificativul «utilizator experimentat»", povesteşte relaxat unul dintre elevi.
Îmbrăcat asortat, cu tricou şi adidaşi roz, tânărul este încrezător în forţele lui şi pentru următoarele probe, motivul absenţei de la prima sesiune a bacalaureatului fiind o corigenţă la matematică. Radu, unul dintre elevii care se bucură că a luat cel mai bun calificativ la examen, este îmbrăcat cu pantaloni de blugi scurţi şi un tricou exagerat de decoltat, însă are bun simţ: "În faţa comisiei nu m-am prezentat aşa. Am hainele de schimb la mine", spune el. Şi lui tot o restanţa la matematică i-a pus beţe în roate la prima sesiune.
Practic, toţi cei care susţin proba orală la limba română, fie nu s-au prezentat la prima sesiune, fie nu au intrat în examene din cauza unei corigenţe din timpul clasei a 12-a. Cei mai mulţi au avut corigenţe la matematică, economie sau fizică.
Spui "Bună ziua!" şi ai trecut examenul
Pentru profesori, la proba de ieri a fost important ca elevii s