Ziua lucrează ca inginer la Arpechim, iar seara îi distrează pe piteştenii care vin să-l asculte cântând alături de colegii săi din formaţia Romanticii.
Talentul şi pasiunea pentru muzică ale lui Cătălin Dăscăliţa i-au fost descoperite de profesorul de muzică din şcoala generală. La insistenţe dascălului, părinţii săi i-au cumpărat primul acordeon şi aşa a început sp studieze muzica. Ialomiţeanul s-a numărat printre cei trei elevi care au absolvit şcoala de acordeonişti, după ce a studiat acest instrument timp de trei ani de zile. Împreună cu ceilalţi doi colegi a înfiinţat o orchestră care s-a numit Porthos şi a început să studieze şi clapele pentru a-şi acompania mai bine colegii. Au urmat anii de liceu în care Cătălin Dăscăliţa a studiat şi canto şi a făcut parte din orchestra Liceului din Feteşti, cântând adesea la spectacole şi baluri ale bobocilor. Bacalaureatul a fot momentul decisiv din viaţa sa, când a trebuit să aleagă între pasiunea pentru muzică şi o carieră în alt domeniu.
“A venit vremea să aleg o facultate şi m-am decis foarte greu între Conservator şi Politehnică. Eram foarte bine pregătit la matematică, mama a fost profesoară de matematică şi am participat şi la olimpiade. Am obţinut locul III la Olimpiada Naţională de Matematică în 1990. Dar pe de altă parte îmi doream foarte mult să continui şi cu muzica”, povesteşte inginerul.
În cele din urmă, din dorinţa de a urma o carieră în inginerie şi de a lucra într-o companie multinaţională, tânărul a ales Facultatea de Petrochimie, în cadrul Politehnicii.
În tot acest timp, tânărul nu a putut lăsa deoparte prima sa iubire, muzica
“Muzica nu am putut s-o las, a fost ca un drog pentru mine. În timpul facultăţii am cântat la balul bobocilor, în discoteci din Regie şi la diferite evenimente organizate pentru studenţi”, povesteşte cântăreţul care în anul al III-lea