Cu aceste nume ilustre în corpul profesoral, nu e de mirare că una dintre instituţiile care răspândesc jurnalismul furios de televiziune ia numele de academie, mai exact Intact Media Academy, care îşi asumă o înaltă şi nobilă misiune: Intact Media Academy îşi propune să adune experienţa celor mai reputaţi jurnalişti din mass-media româneşti şi să trasforme munca lor, reuşitele şi chiar eşecurile ori greşelile în cel mai complex program educaţional creat vreodată în mass-media din România. Pentru Intact Media Academy este o datorie de onoare să contribuie la formarea viitoarelor generaţii de jurnalişti de televiziune, având ca bază de pornire experienţa celor care timp de 20 de ani au creat în România această industrie.
Ferească-ne! Practic, academia cu pricina promite, pentru suma de 1.500 de euro per solicitant, să ofere în 3 luni cheia tainelor meseriei de jurnalist, prezentator, cameraman sau editor de imagine, cum sună anunţul, şi o diplomă incertă pe baza acreditării obţinute de la Ministerul Muncii. Din laboratoarele Antenelor pot ieşi însă, pe lângă potenţiale clone, şi cameramani sau editori de imagine iniţiaţi, meserii pentru care nu există alte posibilităţi de formare în afara Universităţii de Teatru şi Film.
Şcolile vocaţionale sau proiectele de training intensiv pentru diverse profesii şi specializări cerute de industria de televiziune sunt perfect justificate. Şcoala BBC de radio şi televiziune, un import reuşit al României anilor ´90, a avut nu numai succes, ci şi consecinţe pozitive, în condiţiile în care studiile superioare în mass-media erau încă restrânse: cei mai buni jurnalişti de radio au trecut pe acolo, iniţial condiţionaţi de cunoaşterea limbii engleze, apoi instruiţi de traineri români formaţi la BBC. Ulterior, numeroasele facultăţi de jurnalistică, crescute în tranziţie ca buruiana şi oferind formare de nivel academic de