Ambulatoriul de Hidroterapie al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca a fost modernizat cu aproape 750.000 de euro, bani de la UE. Pacienţii singurului Spital Clinic din Transilvania cu profil de recuperare în specialităţile cardiologie, neurologie, balneologie, chirurgie ortopedică şi chirurgie plastică vor beneficia, de anul acesta, de servicii la standarde europene.
De îndată ce ambulatoriul va primi toate autorizaţiile de funcţionare şi sanitare, pacienţii vor avea acces la săli de gimnastică, săli de tratamente de hidroterapie, băi galvanice, împachetări cu nămol şi parafină, saună şi masaj, toate la standarde europene. Ambulatoriul va deveni funcţional în decursul acestui an, asigură reprezentanţii instituţiei, care au prezentat, ieri, investiţia cu ocazia finalizării lucrărilor.
Liste de aşteptare de 4 luni
Pentru proceduri, spun reprezentanţii spitalului, pacienţii aşteaptă şi câte patru luni de zile. Aproape o mie de persoane se află, acum, pe listele de aşteptare pentru un loc de tratament. În urma reabilitării şi a dotării cu aparatură medicală de ultima generaţie, numărul de pacienţi în ambulatoriu va creşte cu circa 25%, iar timpul de aşteptare va fi redus cu aproximativ 50%. "Listele sunt foarte lungi. Adresabilitatea este mult peste capacitatea spitalului. Spitalul Clinic de Recuperare este singurul din Transilvania cu profil de recuperare în specialităţile cardiologie, neurologie, balneologie, chirurgie ortopedică şi chirurgie plastică. În ţară mai există doar două spitale similare.Sperăm, ca odată cu noile investiţii, să putem scurta durata de aşteptare cu circa 50%", a declarat Sanda Patrichi, managerul unităţii medicale.
14 săli de tratament în plus
Până să modernizeze ambulatoriul, managerul instituţiei spune că personalul medical făcea mari eforturi pentru ca pacienţii să nu simtă că activitatea se desfăş