Conducerea Spitalului Judeţean Alba şi a Consiliului Judeţean au anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, detalii despre transformările majore ce vor avea loc în viitorul apropiat la instituţia medicală pe care o administrează.
Aceştia au pus pe hârtie un plan de eficientizare a serviciilor medicale (o parte dintre ele aplicate deja), reducere a cheltuielilor inutile şi dirijarea economiilor către sectoarele importante şi, totodată, înfiinţarea de noi servicii medicale, pentru a nu mai pune pacienţii pe drumuri la Cluj şi Târgu Mureş.
Managerul Spitalului Judeţean Alba, Nicoleta Coşarcă, a declarat înainte de toate că se bucură că instituţia medicală a obţinut Gradul III de competenţă fără un plan de conformare, urmând ca de acum să înceapă propriu-zis demersurile pentru aducerea serviciilor medicale la standarde ridicate şi creşterea gradului de confort al pacienţilor care apelează la aceste servicii.
Dezvoltarea serviciului de internare de zi
Conducerea spitalului se pregăteşte pentru o reevaluare a competenţelor, drept pentru care unul dintre cele mai importante servicii care va fi pus la punct este – „Spitalizarea de zi”.
Deja au fost iniţiate demersurile în acest sens prin creşterea numărului de paturi de la 5 la 25, acest tip de spitalizare este pentru prima dată contractat de Spitalul Judeţean Alba şi „ne va ajuta să gestionăm mai bine şi mai eficient partea de spitalizare, pentru că ne permite, în condiţiile în care există necesarul unor investigaţii care nu sunt foarte complexe şi nu necesită un timp îndelungat (spre exemplu: endoscopie sau un bilanţ general pentru un control la hepatită sau controalele la Ortopedie), acest tip de spitalizare ne va ajuta să rezolvăm cât mai rapid şi mai complet anumite tipuri de probleme medicale”, a declarat dr. Răzvan Curcă, director medical.
Totodată, serviciul va presupune 12 ore de s