Anul acesta a plouat la timp. N-am avut inundatii ca in alti ani, n-a fost seceta cum s-a mai intamplat, n-au mai poposit la noi nici daunatorii, rozatoarele si lacustele, ca pe vremuri.
Cresterea economica s-a vazut: 0,2% fata de trimestrul trecut, cand era 0,1% fata de cel anterior si tot 0,1% fata de altadata.
0,1 - 0,2%: mandria noastra nationala
Concluzia premierului este ca politica guvernului a dat roade. Atat premierul cat si presedintele sunt convinsi ca nu ajungeam la asemenea succese, daca nu taiam la timp salariile si daca nu maream TVA.
Pensionarii poarta o mare vina ca n-au acceptat sa li se taie si lor ceva. Daca li se taia, atunci ne pomeneam cu atata crestere economica, incat poate ne dadea mana sa-i ajutam si pe altii, mai prapaditi ca noi.
Sa fim seriosi. Privesc cresterea noastra economica mare, cat o mica zecimala aritmetica, si ma intreb cum ar fi aratat ea, daca nu ploua la timp, daca n-am fi avut o vreme excelenta, sau daca, de exemplu, dadea un inghet peste noi in aprilie si degerau pomii incoltiti, cum au mai degerat si altaadata?
Cu alte cuvinte, la acest 0,2%, o adevarata mandrie nationala, cu cat au contribuit masurile anticriza ale guvernului si cu cat insusi norocul, picat din cer, ca un fel de pleasca, oferita gratis de mama natura?
La clamarea marilor succese de 0,1% si 0,2% simt un fel de dus rece. Simt ca domnul Basescu isi aroga ceva din meritele Celui de Sus, iar premierul Boc se confunda pe el cu insusi Sfantul Ilie, cel responsabil pentru ploile noastre.
Asa-i la noi: vindem ieftin, cumparam scump si ne plangem la bec
Nu cred ca gresesc, intrebandu-ma retoric: in caz de seceta cumplita, conta cumva domnul Boc pe irigatiile prevazute prin programul anticriza, gata sa intre in actiune la nevoie, sau mergea la sigur pe "planul