Cătălin Cădan a filmat scurtmetrajul „Supraexpunere", care are şanse să fie proiectat la Cannes Film Festival's Short Film Corner in 2012. Filmul a fost premiat deja la un festival de la Braşov
Cătălin Cădan este unul din cei 14 membrii ai echipei „Salata de filme", care au realizat scurtmetrajul „Supraexpunere“, desemnată de juriu drept cea mai bună peliculă în cadrul proiectului "48 Hour Film Project“, care a avut loc la Braşov la sfârşitul lunii iulie. Competiţia de rang internaţional a început în 2001, în Statele Unite ale Americii, iar si acum se organizează în 101 oraşe din lume.
Evenimentul de la Braşov a reunit 20 de echipe din România. Fiecare a participat în regim de voluntariat. În urma tragerii la sorţi, echipei „Salata de filme“, în care Cătălin Cădan a fost director de imagine, iar Victor Popa, tot din Alba Iulia, editor de imagine, i-a revenit misiunea de a realize o peliculă din genul thriller/suspans. Organizatorii au stabilit ca scurmetrajul să conţină obligatoriu trei elemente: Daniel sau Daniela Vera, fotograf, ochelari de soare o linie de dialog „Bine, dar nu de faţă cu el". Cea mai importantă regulă trasată de organizatori a fost cea legată de timpul de realizare a pelicululei: 48 de ore de la stabilirea condiţiilor.
Click pe poze pentru galerie foto
Filmările la pelicula „Supraexpunerea“ au durat o zi, iar pentru montaj a fost alocat acelaşi timp. „Filmarea a fost una «clasică», de pe trepied şi câteva cadre din mână, cadre de urmărire, pentru că a fost nevoie de mişcare. Nu a fost cazul de filmări speciale, subacvatice sau în aer. În timpul filmărilor din teren am folosit doar o macara, pentru un cadru de urmărire pe pe Strada Sforii din Braşov, celebră prin lăţimea îngustă“, a explicat Cătălin Cădan.
Idee venită peste noapte
Scenariul peliculei de 6 minute şi 17 secunde îl are