Acest tip de personaj este mai mereu beat şi pus pe harţă. Când nu-şi stâlceşte în bătaie familia, caută râcă prin vecini. Din locuinţa vecinului agresiv răzbat adesea zgomotele unei confruntări. Obişnuieşte să bea mult şi, după ce se chercheleşte bine, caută pricină nevestei şi copiilor, pe care-i terorizează seară de seară cu bătăile.
Când se plictiseşte de victimele din casă, caută scandalul prin vecini. Nu trebuie sub nicio formă contrazis. La cea mai mică observaţie, la cel mai neînsemnat gest de împotrivire, se dezlănţuie ca o furtună, zbierând şi lovind în stânga şi-n dreapta tot ce nimereşte. Poate fi calmat doar de Poliţie şi doar pentru moment, căci a doua zi o va lua de la capăt. De altfel, este un „oaspete" obişnuit al secţiei de poliţie din cartier.
Psihologii spun că avem de-a face cu un individ debusolat, aflat în conflict cu el însuşi. De cele mai multe ori este un ratat, care n-a reuşit în niciun domeniu.
Cum devii victimă
Evitaţi cât puteţi vecinul agresiv şi nici să nu vă gândiţi să dialogaţi cu el! Şansele să-i „sară muştarul" din senin şi să deveniţi o victimă sunt foarte mari, avertizează specialiştii. A simţit-o pe pielea lui, la propriu, Vadim Măceanu, în vârstă de 25 de ani, din Bucureşti. El a povestit pentru „Adevărul" păţania sa cu vecinul bătăuş: „Mă mutasem recent în bloc şi nu-mi cunoşteam deloc vecinii. Într-o seară, aud bufnituri puternice de sus, de la 2. Apoi plânsete de femeie şi de copil de ţi se rupea inima de milă, întrerupte de zbierete sălbatice, de om scos din minţi. Mi-am dat seama că se întâmplă ceva grav şi m-am speriat", povesteşte Vadim. Însă plânsetul continua atât de sfâşietor, încât n-a mai răbdat şi a urcat la 2. „Mi-a deschis el. Era în maiou şi-n chiloţi şi părea beat turtă. I-am spus ce zgomote am auzit venind din apartamentul său şi l-am rugat să înceteze cu bătaia. În timp ce-i explica