„Eu cu cine votez?!“ va fi dilema fiecărui alegător bombardat cu şase buletine de vot în cazul comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, susţinută de Putere şi Opoziţie. Românii vor trebui să voteze simultan pentru primărie, consilii şi Parlament, ceea ce va crea un haos, la adăpostul căruia PDL speră să ascundă sub preş eşecul guvernării.
Buletinele separate pentru alegerea primarului, a preşedintelui consiliului judeţean, a consiliului local, a consiliului judeţean, dar şi a unui deputat şi a unui senator vor bulversa atenţia alegătorilor care se vor prezenta la scrutinul comasat, devenit brusc problema arzătoare a politicienilor.
După „tema de gândire" furnizată coaliţiei la 3 august de şeful statului, care a declarat că el poate lua în calcul cuplarea alegerilor doar dacă ipoteza vine din partea partidelor, liderii PDL, în frunte cu premierul Emil Boc, au sărit să susţină această variantă. „Instituţiile paralizează un an, iar politicienii îşi pierd minţile", a fost argumentul în favoarea cuplării alegerilor locale cu cele parlamentare invocate de purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu. Deşi aplicarea tehnică ridică unele semne de întrebare, preşedintele Comisiei de administraţie a Camerei, Sulfina Barbu (PDL), a susţinut că iniţiativa poate fi aplicată prin modificarea Legii administraţiei publice locale şi a Legii alegerilor locale, în sensul prelungirii mandatelor aleşilor locali.
La rândul său, europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris ieri pe blogul său că probabil consensul va fi realizat în jurul păstrării bicameralismului, dar cu reducerea însemnată a numărului de parlamentari, precizând că susţine comasarea localelor cu legislativele, simultan cu renunţarea la pragul electoral. Pe de altă parte, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că USL vrea alegeri cât mai repede, chiar şi în varianta comasării localelor cu parl