„Casa Fântineanu”, cum este cunoscută de slătineni, fost sediu pentru prefectura judeţului, Direcţia Agricolă şi alte instituţii bugetare, a ajuns într-o avansată stare de degradare. Deşi, în acte, ea aparţine Episcopiei Slatinei şi Romanaţiului, clădirea nu pare a avea în realitate niciun proprietar. Starea avansată de degradare în care a ajuns a transformat-o în adăpost pentru oamenii străzii. Unii dintre aceştia au fost ieri foarte aproape de a distruge imobilul ridicat în anii 1830-1840.
Două autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri din Slatina au intervenit ieri-dimineaţă, în jurul orele 06.15, în municipiul Slatina, pe strada Sevastopol pentru stingerea unui incendiu izbucnit la parterul uneia dintre cele mai vechi clădiri din municipiu, Casa Fântâneanu, acum aflată într-un avansat proces de degradare.
„Pompierii ajunşi la locul intervenţiei au găsit în flăcări deşeuri din hârtie şi carton într-o încăpere a clădirii dezafectate, precum şi podeaua din lemn a camerei. Intervenţia oamenilor noştri a durat aproximativ 30 de minute şi am reuşit să stingem focul înainte ca acesta să se extindă şi la restul imobilului”, a declarat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.
În urma incendiului au ars podeaua dintr-o încăpere pe circa cinci metri pătraţi şi deşeuri din hârtie şi carton depozitate de oamenii străzii în interiorul clădirii. Cauza cea mai probabilă a izbucnirii focului este folosirea focului deschis în spaţii închise de către un om al străzii care nu a fost găsit la momentul intervenţiei pompierilor. La aceeaşi locaţie a mai avut loc un incendiu în luna aprilie a acestuia an, provocat tot de oamenii străzii. Poliţiştii nu au reuşit însă ca să identifice autorii faptei nici până în prezent.
Episcopia Slatinei, proprietar doar cu nu