În acest moment, la nivelul judeţului nostru funcţionează cinci centre de permanenţă (Comana, Călugăreni, Floreşti, Roata, Buturugeni), fiecare fiind deservit de câte şapte medici.
De circa o lună, la nivel naţional a fost introdusă obligativitatea pentru medicii de familie să asigure permanenţa în centrele de permanenţă pentru medicina primară, astfel încât serviciile medicale de urgenţă să fie degrevate de o parte dintre sarcini, fiind obligate la preluarea, pe timpul nopţii, şi a cazurilor care nu sunt deosebit de severe încât să necesite tratament urgent. Astfel, medicii de familie sunt obligaţi la asigurarea permanenţei în centrele înfiinţate cu acordul autorităţilor publice şi prin dispoziţia direcţiilor de sănătate publică.
Aceste centre sunt finanţate anual de către Ministerul Sănătăţii, însă, conform unor date prezentate de reprezentanţii ministerului, în anul 2010, din cei 21 de milioane de lei alocaţi, au fost cheltuiţi doar 13,8 milioane.
În acest moment, la nivelul judeţului nostru funcţionează cinci centre de permanenţă (Comana, Călugăreni, Floreşti, Roata, Buturugeni), fiecare fiind deservit de câte şapte medici. Urmează ca, în scurt timp, să se dea în folosinţă, într-una din clădirile fostului Centru de Sănătate de la Ghimpaţi, un nou centru de permanenţă, a declarat preşedintele Casei Judeţene de Asigurări Sociale de Sănătate Giurgiu, Florentina Popescu.