Cazinoul din Constanţa va fi preluat de Ministerul Turismului şi Dezvoltării pentru a fi renovat.
Decizia a fost luată în urmă cu puţin timp de către Consiliul Local. Potrivit deciziei, Cazinoul va reveni în administrarea Primăriei dacă în trei luni nu va fi dată o hotărâre de Guvern pentru trecerea sa la Ministerul Dezvoltării.
Primarul din Constanţa, Radu Mazăre, ar fi vrut să vândă imobilul, emblemă a oraşului.
Cazinoul din Constanţa, emblemă a oraşului, ajuns în paragină în condiţiile în care nu a mai fost renovat din anii '80, a fost timp de câteva luni, subiect de dispută după ce Radu Mazăre a anunţat că îl vinde.
Primarul Constanţei a comentat pe marginea subiectului la Antena 3
Cazinoul, aflat pe faleză, pe bulevardul Regina Elisabeta din Constanţa, reprezintă una dintre clădirile emblemă ale oraşului.
Construcţia acestuia a început în jurul anului 1904, planurile iniţiale fiind întocmite de către arhitectul Petre Antonescu, care a proiectat o clădire al cărei stil arhitectonic se inspira din tradiţiile artei româneşti. După terminarea fundaţiilor însă, planurile au fost schimbate, Primăria încredinţând modificarea acestora unui arhitect elveţian, Daniel Renard.
Obiectivul, construit în stil Art Nouveau, a fost terminat în 1910, fiind inaugurat în 1911. În acelaşi an, Primăria a autorizat organizarea jocurilor de noroc, iar Cazinoul a fost frecventat timp de mai mulţi ani de pasionaţii acestora.
După revoluţia din '89, Cazinoul a continuat să funcţioneze ca restaurant, aici fiind organizate nunţi, botezuri, banchete şcolare, dar şi diverse evenimente culturale.
Cazinoul Constanţa a trecut în administrarea Primăriei Constanţa în anul 2000, după un proces care a durat câţiva ani, el aparţinând până atunci societăţii Litoral SA. După trecerea cl