Ieri, preţul aurului a ajuns la un nou record, depăşind 1.900 dolari uncia
Economiştii spun că preţul metalului preţios va continua să crească, ţinând cont de situaţia economică mondială
Până la finele anului, cotaţia aurului ar putea ajunge la 2.000 de dolari uncia
Preţul aurului a depăşit ieri 1.900 de dolari pe uncie, ajungând la un nou record, pentru a patra şedinţă consecutivă, în contextul în care investitorii sunt îngrijoraţi de evoluţia economiei mondiale şi preferă metalul preţios drept refugiu. Cotaţia acestuia a avansat pentru a şaptea şedinţă consecutivă şi este cu 16% mai mare, comparativ cu luna trecută, acesta fiind cel mai mare câştig lunar înregistrat din septembrie 1999.
Pe piaţa spot, preţul aurului a crescut cu 0,8%, până la 1.911,46 dolari uncia, după ce a scăzut până la nivelul de 1.897 dolari. Pe piaţa americană, creşterea a fost de 1,4%, la un record de 1.917,9 dolari uncia, urmând ca după aceea să se tranzacţioneze la 1.900,8 dolari, conform Reuters.
Pe piaţa din Singapore, preţul aurului a avansat cu 0,8%, la 1.913,5 dolari uncia, conform Bloomberg.
"Nu prea auzim veşti bune din Europa sau din America", a spus Darren Heathcote, head of trading în cadrul Investec Australia, adăugând că situaţia este destul de "mohorâtă" pe termen scurt.
El a explicat că în momentul de faţă, ţinând cont de problemele economice, investitorii privesc aurul drept un refugiu şi vor continua să facă acest lucru până când vor găsi altceva pozitiv şi sustenabil în care să investească.
Darren Heathcote a mai afirmat că nu ar fi surprins ca preţul aurului să continue să crească, ţinând cont de contextul economic actual. "Piaţa este foarte, foarte speriată", a declarat el.
Ronald Leung, din cadrul Lee Cheong Gold Dealers, consideră că nu există niciun semn că preţul aurului ar putea să scadă. "Toată lumea spune