Vei avea parte de vizite ghidate pe sit şi în depozitele de la Baza arheologică şi vei putea admira lucrările de pictură realizate în cadrul proiectului „Patrimoniul mai aproape de noi“ la care au participat elevi de la licee din Tulcea, Medgidia, Roman şi Bucureşti.
În perioada 17 – 29 august, pe şantierul „Ibida“ (Slava Rusă, comuna Slava Cercheză), se desfăşoară acţiunea „Patrimoniul arheologic – mai aproape de noi“, prin care se doreşte apropierea elevilor de patrimoniul istoric, atât pentru cunoaşterea lui, în sine, cât şi pentru asumarea acestuia ca parte a istoriei naţionale, ca moştenire şi “bogăţie” a fiecăruia dintre noi.
Click pe poze pentru a vedea mai multe imagini de la zilele cetăţii Ibida!
Elevii de la cele trei licee se vor iniţia în aceste zile în istoria Dobrogei şi a cetăţii romane şi romano-bizantine Ibida, vor înţelegere ce înseamnă un şantier arheologic, care este drumul obiectului descoperit în săpătură până la expunerea lui în muzeu, care este importanţa fiecărui obiect în reconstituirea istoriei cetăţii, cum se realizează documentaţia necesară restaurării şi reconstituirii unui monument.
Elevii vor fi cei care vor vorbi despre cetate publicului prin intermediul textului şi imaginii. O primă expoziţie cu desenele realizate cu acest prilej va fi organizată la Slava Rusă , la Baza arheologică „Ibida“, cu ocazia Zilelor cetăţii Ibida. Evenimentul are loc în perioada 27 - 28 august şi este organizat de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea şi Asociaţia Ibida, în parteneriat cu Universitatea „Al. I. Cuza“ Iaşi, Institutul de Arheologie Iaşi, Universitatea „Dunărea de Jos“ Galaţi, Institutul de Antropologie Bucureşti.