Campingul din Făget, de lângă Cluj-Napoca, a fost luat cu asalt, aseară, de primii căutători de comori veniţi din toate colţurile Europei.
Geocachingul este un hobby tot mai popular care presupune căutarea cu ajutorul GPS-ului a unor „cutii cu comori". Cu ocazia întâlnirii de la Cluj, au fost ascunse peste 100 de noi cutii.
Printre primii participanţi care au ajuns la Făget s-a numărat şi timişoreanul Daniel Borca (34 de ani), cel care figurează pe primul loc în topul căutătorilor de comori din România pe site-ul oficial al acestui joc. Până în prezent, a găsit nu mai puţin de 1.600 de cutii, ascunse în România, Ungaria, Germania, Polonia, Bulgaria şi Cehia. „Mă bucur să mă aflu aici. Întreaga competiţie de la Cluj mi se pare o aventură care promite mult", a spus Daniel Borca.
VEZI AICI IMAGINI DIN PRIMA SEARĂ
În campingul din Făget s-au adunat, aseară, geocacheri din Ungaria, Cehia, Olanda, România şi Germania. Organizatorii le-au pregătit o primire pe cinste, cu mici şi bere. „Este pentru prima oară când vin la Cluj. Practic geocachingul din 2005 şi am găsit deja peste 2.000 de cutii, inclusiv în Tunisia, Anglia, Franţa. Nu mă aşteptam la o astfel de primire. Ne simţim extraordinar", a spus Rozsvanyi Agoston (47 de ani), din Budapesta.
În această dimineaţă, căutătorii cutiilor ascunse în spaţii publice, care conţin un mic jurnal şi diverse obiecte, pornesc pe jos, cu bicicleta sau cu maşina în căutarea cutiilor nou amplasate cu ocazia întâlnirii. De departe, cel mai spectaculos traseu este cel prin întreg judeţul, pe şosea. „În căutarea cutiilor cu GPS-ul, participanţii vor avea ocazia să admire cele mai pitoreşti peisaje din judeţul Cluj. Vom ajunge la Tarniţa, la Cariera Corabia, chiar şi pe Valea Ierii şi în Defileul Someşului Rece", a spus bucureşteanul Andrei Boroş (34 de ani), unul dintre organiz