Kelemen Zoltan este unul dintre cei mai reprezentativi oameni din satul Păingeni, comuna Glodeni. Locuieşte la numărul 101. Este cunoscut ca un bucătar care în orice regim a ştiut să se adapteze condiiţilor pieţei. Gospodar adevărat, plin de energie independent financiar, care în ciuda faptului că şi-a pierdut soţia după 15 ani de căsătorie, nu s-a pierdut cu firea a continuat să-şi păstreze echilbrul şi să îşi investească simţul practic şi talentul în agricultură şi servicii de alimentaţie publică. Kelemen Zoltan nu are obiceiul să vorbească prea mult despre el, dar îi place să spună despre curaj că este diferenţa dintre indiferenţă şi voinţă de fier.
Declarat mort în cutremur
Zoltan este fiul lui Iosif, un ţăran sărac crescut într-o familie cu 9 fraţi şi a lui Irina, agricultori de profesie care toată viaţa şi-au câştigat existenţa din roadele pământului. Primele VIII clase le-a absolvit în Păiengeni, apoi şi-a continuat ucenicia la secţia de cablaj din cadrul fostei Fabrici Electromureş din Târgu-Mureş. În 1976, la 20 de ani, a fost recrutat în armată la o unitatea de pompieri din capitală, unde a făcut trei ani de cătănie. Acolo fiind un tânăr disciplinat şi modest a fost trimis la un curs de bucătari. A prins în Bucureşti cutremurul din 4 martie 1977. A fost detaşat să ajute la salvarea potenţialilor supravieţuitori. Dar, îşi aminteşte astăzi amuzat, că în 5 martie, la primăria din comună a fost trecut pe o listă cu persoanele decedate sub dărămături! Poştaşul din sat i-a anunţat pe părinţii acestuia de dramă. În două zile s-a elucidat misterul, deoarece tatăl său a plecat la Bucureşti să vadă ce s-a întâmplat! L-a găsit teafăr şi nevătămat în unitate!
Cursuri de calificare după cursuri
În 1978 Zoltan s-a reîntors din armată cu o diplomă de bucătar şi s-a angajat la ICSAP Alimentaţie Publică Comercială în Târgu-Mureş, unde timp de u