Timp de 31 de ani a lucrat la Romtelecom Baia Mare ca dispecer, dar a simţit nevoia unei schimbări. Acum este preşedintele Asociaţiei Femeilor Ortodoxe din Maramureş „Mironosiţele femei“.
Pe Varvara Pop o cunosc majoritatea nevoiaşilor din Baia Mare şi din localităţile limitrofe. Recunoaşte chiar ea zâmbind că este un fel de „mamă de suflet“ sau „mama răniţilor“.
Deşi încearcă să pară dură pentru că ocupă un post de conducere, vorba caldă şi ochii ei blânzi o trădează. „Nu pot rămâne impasibilă la suferinţă. De multe ori mi s-a întâmplat să-mi dau şi banii de pâine unui nevoiaş, dar nu regret. Am primit întreit înapoi“, spune femeia.
A schimbat macazul după trei decenii
După trei decenii petrecute la Romtelecom, unde şi-a făcut treaba cum a ştiut cel mai bine, Varvara Pop a decis că este vremea să facă o schimbare. „Cred că am pus prea mult preţ pe cele materiale, să fac casă, să câştig. Ajunsă la pensie, am decis să fac ceva şi pentru sufletul meu“, explică băimăreanca.
Asociaţia Femeilor Ortodoxe din Maramureş „Mironosiţele femei“ a fost înfiinţată în 2005, cu scopul de a ajuta familiile cu venituri materiale reduse sau cu probleme speciale. „Am simţit că trebuie să fac ceva pentru oameni. Chiar din primul an de activitate am aflat de asociaţie şi am dorit să mă înscriu şi eu. După doi ani am devenit casiera asociaţiei, iar din 2009 am fost numită preşedinta acestei institiţii“, a declarat Varvara Pop.
Spune că nu şi-a dorit niciodată o funcţie şi nici nu s-a luptat pentru a obţine una. Despre faptul că a fost numită preşedintele asociaţiei consideră că „aşa a rânduit Cel de Sus“. În fiecare lună, familiile sărace vin într-un suflet la asociaţie pentru că ştiu că primesc ajutor. Nu contează dacă eşti român, maghiar, rom sau ai o altă religie, aici toţi sunt trataţi la fel. „Familiile pe care le ajutăm sunt de toate naţiile,