Exista mai multe conditii necesare – dar niciuna suficienta! – pe care nu le poate ocoli niciun local care aspira la o pozitionare de “restaurant de top”, ca sa nu mai vorbim de cea de “haute gastronomie/ haute cuisine/ fine dining/ gastronomie fina…” sau oricum si-ar mai putea spune, toata lumea stiind, insa, despre ce e vorba.
Una dintre aceste conditii e ca intr-un astfel de restaurant nu poate exista nici un singur fel de mancare, dar nici macar unul care sa nu fie bun - si asta insemnand ca un om normal sa fie obligat sa lase mancarea in farfurie, chiar daca ii este inca foame. Sigur, nu vorbim aici de exceptii, cand se va gasi cineva caruia sa nu-i placa defel trufele, foie gras, St. Jacques sau momitele de vitel.
Eu cred ca cei de la Studio 80 se (auto)pozitioneaza ca un restaurant de top al Bucurestiului, daca socotim si locurile din jurul Gradinii Zoologice din Baneasa tot ca Bucuresti fiind. Si nu e nimic rau in asta, ba dimpotriva…
Studio 80 e un restaurant nou, deschis de vreo doua luni pe Aleea Privighetorilor, chiar la intersectia cu aleea care duce catre Gradina Zoologica. In fata are padurea, in spate niste blocuri din acestea noi, pe un camp, cum e moda vremurilor. De fapt, chiar cladirea la parterul careia si-a facut loc restaurantul e una dintre acelea, cu firme si cu birouri, din cate mi-am dat eu seama. Are si o terasa pe o latura a cladirii, foarte frumoasa (de terasa zic).
Investitia pare foarte consistenta, totul e facut cu mana larga, cu lucruri de cea mai buna calitate. Conceptul e unitar, in stilul zilelor noastre, foarte apreciat de catre cei mai tineri, mai ales, fara indoiala. Amenajarea si decorurile sunt foarte placute si bine facute, o atrmosfera de bunastare pluteste peste tot in Studio 80.
Daca ne imaginam ca muzica prea tare nu a deranjat pe niciunul dintre clientii toti mai tineri decat noi, ra