Situaţia celor 100 de şcoli încă neautorizate de DSP, vulnerabilităţile privind siguranţa în şi pe lângă unităţile de învăţământ şi necesitatea actualizării planurilor pentru situaţii de urgenţă au fost temele discuţiei de joi de la Prefectură privind începerea noului an şcolar, informează Mediafax.
La şedinţa Colegiului Prefectural al Municipiului Bucureşti pe tema măsurilor luate pentru deschiderea în bune condiţii a anului şcolar 2011-2012 a participat şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, informează Prefectura.
Astfel, conform prezentării făcute de prefectul Capitalei, în Municipiul Bucureşti vor funcţiona 394 de unităţi de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică şi 46 de unităţi de învăţământ fără personalitate juridică.
Totodată, în Bucureşti sunt 234 de unităţi de învăţământ particular (163 de grădiniţe, 20 de şcoli în învăţământul primar, 13 în învăţământul gimnazial, 22 în învăţământul liceal şi 16 unităţi postliceale). Procesul de învăţământ se desfăşoară în aproximativ 700 de clădiri.
Din totalul unităţilor de învăţământ, 97 sunt încă neautorizate de către Direcţia de Sănătate Publică. Din acestea, 43 de unităţi de învăţământ sunt incluse în programul BEI şi vor fi autorizate la finalizarea lucrărilor. Până la începerea efectivă a anului şcolar, o parte dintre aceste şcoli vor primi autorizarea sanitară, potrivit sursei citate.
Astfel, în sectorul 1 sunt 11 unităţi, în sectorul 2 - 37, în sectorul 3 - 13, în sectorul 4 - 18, în sectorul 5 - 11, iar în sectorul 6 - 7 astfel de unităţi.
Prefectul Capitalei a arătăt că, din informaţiile puse la dispoziţie de Inspectoratul Şcolar, în programul BEI au fost finalizate lucrările la 36 de unităţi şcolare din totalul de 102 care au fost contractate iniţial.
Poliţia şi Jandarmeria Bucureşti au identificat câteva vulnerabilităţi în ceea ce priveşte siguranţa în şi