Mediile de informare s-au focalizat din nou pe afacerea DSK. Justiţia americană a considerat că nu dispune de suficiente elemente pentru a-l condamna pentru viol, fostul ministru şi preşedinte al Fondului Monetar International îşi recuperează paşaportul, dar mai rămâne de văzut dacă îşi va putea recupera şi onoarea.
În jurul acestei întrebări începe de altfel să se dezvolte în prezent o dezbatere, nu numai în Franţa, ci şi în străinătate. Socialiştii francezi, care nu dispun nici de un lider puternic şi nici de un program foarte convingător, s-au arătat extrem de "uşuraţi" că DSK şi-a recăpătat libertatea de mişcare. Ar fi însă o gravă eroare, scrie cotidianul britanic The Guardian, dacă l-ar considera pe Dominique Strass-Kahn ca reabilitat şi l-ar invita să îşi reia locul în dispozitivul lor politic.
Stânga franceză riscă dezonoarea, mai scrie ziarul britanic, dacă l-ar fi primit cu braţele deschise pe DSK. Atât în Franţa, cât şi în străinătate, mulţi comentatori subliniază că DSK nu a fost de fapt "inocentat", justiţia americană nu-l declară în nici un caz "curat ca lacrima". El a fost eliberat din motive "tehnice", pentru că profilul moral al cameristei care l-a acuzat de viol este îndoielnic.
După abandonarea procedurii penale împotriva lui DSK, anunţată marţi la New York de justiţia americană, la Paris liderul socialist Jack Lang spunea: "Acum avem nevoie aici de un examen comun de constiinţă". DSK este foarte criticat în Franţa în acest moment de Partidul Comunist şi de extrema dreaptă, mai precis de Frontul Naţional.
Mişcările feministe din Franţa consideră şi ele că această afacere lasă un gust amar. În Franţa, în jur de 75 000 de persoane sunt victime ale unor violuri, dar numai 10% îndrăznesc să facă plângere... Iar faptul că DSK scapă acum atât de uşor, mai spun deci feministele, nu este de natură să le facă pe victime să fie