100 de mămici din cartierul 9 Mai din Ploiești strâng semnături pentru o petiție pe care vor să o depună la Primărie și prin care acestea cer, insistent, eliminarea nisipului din parcurile de joacă din oraș.
„Singurul aspect bun al plajelor în care s-au transformat toate parcurile din oraș este faptul că nisipul amortizează eventualele căzături ale copiilor. În rest, după numai o jumătate de oră, cei mici sunt plini de nisip până și în cap, iar praful le intră în gură sau în nas. Bebelușii au fost eliminați din start la plimbările în parc. Fără să mai punem la socoteală faptul că sub nisip găsești, nu o dată, excremente de câini și pisici pentru că mulți dintre posesorii de animale din zonă le aduc aici pentru a-și face nevoile", ne-a explicat câteva motive pentru care mămicile s-au apucat de proteste, Mari Rădulescu, o femeie cu doi copii mici, din cartierul 9 Mai.
Parcurile-deșert
În momentul demarării lucrărilor, la sfărșitul lunii iulie, cei de la primărie au motivat alegerea unui strat gros de nisip pentru 25 de parcuri din oraș prin faptul că „se încadrează în politica privind protecția copiilor în caz de accidente, cerută de ISCIR".
Parcurile din Ploiești se transformă în plaje cu nisip fin
„Suntem de acord să rămână nisipul în parcuri, dar să avem la dispoziție și o cișmea sau niște dușuri unde să spălăm copiii la plecare. Sau să existe o porțiune, în fiecare parc, și cu iarbă, ca fiecare părinte să aleagă unde își trimite copilul la joacă. Toate parcurile seamănă acum cu niște deșerturi fără vegetație, cotropite de soare", mai spune Mari Rădulescu.
Săptămâna viitoare, după ce vor aduna și mai multe semnături, mămicile vor depune petiția la Primăria Ploiești.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!
Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:
@