Cu toate că în cămine condiţiile sunt foarte bune, studenţii aleg să stea în chirie, deoarece au mult mai multă intimitate. Studenţii spun că în apartamentele închiriate caută linişte şi concentrare pentru a se pregăti la examenele din sesiune.
Noul an universitar aduce câştiguri substanţiale proprietarilor de garsoniere şi apartamente. Aceştia spun că au rămas de câţiva ani cu zeci de aparatamente nevândute, iar singura soluţie este închirierea acestora studenţilor care vin să înveţe la Arad. „În fiecare an aştept cu nerăbdare începerea unui nou an universitar, ca să-mi găsesc câţiva chiriaşi la cele două apartamente pe care le am în Arad. Ambele au câte două camere, sunt decomandate, mobilate şi oferă toate condiţiile pe care studenţii le au la ei acasă. Chiria lunară e de 150 de euro plus cheltuielile de întreţinere. Într-un apartament mi-au venit doi studenţi, aşa că preţul se împarte de la două persoane. Am încercat de la începutul anului să le vând, însă arădenii nu mai au bani de investit în imobiliare, aşa că le-am dat în chirie”, a declarat în această dimineaţă Daniel Boroş, din Arad. De aceeaşi părere sunt şi studenţii arădeni care spun că preferă să dea câţiva bani în plus pe chirie decât să stea la cămine. Nu pentru că o cameră de cămin nu le-ar oferi condiţii bune, ci din simplul fapt că într-un apartament de bloc se simt mult mai liberi.
Studenţii preferă liniştea
„Sunt în anul II de facultate. Anul trecut am stat în cămin şi a fost foarte bine. Mâncare bună, curăţenie, distracţie pe cinste, însă anul acesta am preferat să îmi iau chirie. Îmi doresc mai multă linişte şi cred că într-un apartament mă simt exact ca la mine acasă, în Pâncota. Mi-am închiriat un apartament cu o cameră, unde mai stau cu un coleg şi plătesc 100 de euro pe lună”, a declarat Florin Cârstea.
În Arad, cel mai căutat cămin studenţesc este cel