CET Palas a început de luni, 22 august, revizia anuală a instalaţiilor de termoficare ale oraşului. Lucrările sunt necesare întrucât conductele de distribuţie sunt vechi şi nu sunt resurse pentru înlocuirea lor. Citeşte în noul număr al ADS Constanţa ce soluţii găsesc constănţenii pentru a nu sări peste duşul zilnic.
Disconfortul creat de lipsa apei calde este îndurat în fiecare an de către constănţenii, care sunt racordaţi la sistemul public de încălzire şi alimentare cu apă. Anul trecut, la magistrala 2 s-a lucrat aproape două sptămâni. Anul acesta, lucrări de anvergură sunt efectuate pe magistrala 1, apa caldă fiind oprită în aceste zone timp de două săptămâni.
Doar două zile, în weekendul 27 - 28 august constănţenii din zonele amintite vor avea apă caldă, pentru ca apoi să fie întreruptă din nou energia termică până la 2 septembrie.
Unde se fac revizii
Constănţenii se întreabă de fiecare dată: la ce bune reviziile, dacă tot sunt urmate de avarii? Procedura este explicată pe larg de Dumitru Tamaş, directorul tehnic al CET Palas Constanţa. „Lucările de revizii şi de reparaţii sunt făcute pe zonele de livrare unde am avut probleme în sezonul rece trecut.
Click pe imagini pentru o fotogalerie de pe şantierele din oraş!
Acolo unde este nevoie vor fi înlocuite conductele, unde nu, se merge pe reparaţii“, explică Dumitru Tamaş. Revizia este realizată ca urmare a faptului că reţeaua de furnizare a agentului termic are o lungime de 150 de kilometri, cu diametre între 80 şi 1.100 de milimetri şi o vechime de 25 - 40 de ani.
„Cele de 25 de ani sunt în cartierele noi ale oraşului şi sunt racorduri foarte scurte, dar celelalte încep să cedeze în diverse pentru că înainte de 1989 lucrările erau de mică anvergură“, mai spune directorul tehnic al CET Palas. „Nu sunt bani pentru a se înlocui întreaga reţea. Noi mai avem puţin şi ne închid