Servită cladă sau rece, tortilla cu legume este un mic dejun excelent alături de o salată de roşii sau o lingură de maioneză într-un sandviş. Simplu de preparat, ca mai toate suratele sale, tortilla cu legume reprezintă un excelent exemplu de alăturare a legumelor cu ouăle, pentru o gustare sățioasă.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
5 ouă
1/2 ardei gras roşu
1/2 ardei gras verde
1/2 dovlecel
1 ceapă medie
1 căţel de usturoi
4 linguri ulei de măsline
sare
piper
Preparare:
Curăţaţi/spălaţi legumele. Spălaţi dovlecelul, curăţaţi ceapa, curăţaţi de cotor şi seminţe ardeii graşi, curăţaţi usturoiul.
Tăiaţi legumele julienne.
Pisaţi usturoiul.
Într-o farfurie adâncă, bateţi ouăle cu sare, piper şi 2 linguri de apă rece.
Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
Adăugaţi şi sotaţi legumele 1-2 minute.
Adăugaţi usturoiul şi lăsaţi să-şi elibereze aroma 20 de secunde.
Adăugaţi ouăle şi acoperiţi tigaia cu un capac.
Lăsaţi tigaia acoperită pe aragaz la foc mic.
După ce tortilla s-a rumenit pe o parte - aproximativ 10-12 minute - întoarceţi-o pe cealaltă (vezi imaginile).
Acoperiţi şi lăsaţi-o să se rumenească şi pe cealaltă parte (cam 5-6 minute).
Tortilla cu legume se mănâncă rece (cu puţină maioneză) sau caldă (cu salată de roşii), tăiată în felii triunghiulare, asemeni celor de tort.
www.cevabun.ro Servită cladă sau rece, tortilla cu legume este un mic dejun excelent alături de o salată de roşii sau o lingură de maioneză într-un sandviş. Simplu de preparat, ca mai toate suratele sale, tortilla cu legume reprezintă un excelent exemplu de alăturare a legumelor cu ouăle, pentru o gustare sățioasă.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
5 ouă
1/2 ardei gr