Coloane de maşini pe o distanţă de mai bine de 5 kilometri, la intrarea în Sebeş dinspre Sibiu. Principalele cauze, pe lângă creșterea traficului de week-end, sunt lucrările de reabilitare a carosabilului din zona Sebeş, accesul dificil în intersecţia DN7 cu DN1 şi apoi în Alba Iulia, pe şoseaua de centură.
Şoferii sunt sfătuiţi de către poliţişti să circule cu prudenţă, asigurând că iau măsuri pentru fluidizarea traficului. Mai mult, se aşteaptă ca, în week-end, traficul rutier să se aglomereze şi mai mult, dat fiind şi faptul că majoritatea cetăţenilor care lucrează în străinătate se întorc din concedii, spre sfârşitul lunii august. Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan, a precizat că echipaje de poliţişti vor asigura asistenţă în trafic şoferilor, fiind mobilizaţi inclusiv cadrele de la Poliţia Rurală.
Autorităţile au încercat să găsească soluţii temporare, însă fără mare efect şi, mai mult, problemele şoferilor care circulă pe traseul Alba Iulia – Sebeş se vor înmulţi în curând, când vor începe lucrări de amenajare a drumului în localitatea Lancrăm şi vor fi instalate alte semafoare de dirijare a circulaţiei pe câte un sens.
Cea mai bună soluție de a evita blocajele de la întrarea și ieșirea din Sebeș pentru cei care se deplasează pe ruta Sibiu – Alba Iulia – Cluj este intrarea pe drumul judetean care trece prin localitățile Cunța, Draşov, Spring, Vingard, Ghirbom, Straja, Hăpria, Teleac, Drâmbar, Soseaua de centura Alba Iulia (marcat cu roşu pe hartă)Potrivit informațiilor noastre, drumul se află într-o stare bună existând porţiuni pe care se poate merge cu peste 80km/h. Pentru cei care circulă dinspre Sibiu pre Alba Iulia sau Cluj , intrarea pe drumul de ocolire se face după traversarea localității Miercurea, pe partea dreaptă. Drumul nu este recomandat camioanelor, deoarece acestea nu pot vira la stânga, la intersecția cu drumul