Un grup de de 23 de tineri din Alba Iulia au participat la a cincea ediţie a celui mai mare eveniment de educaţie-non formală din România – RoJam, Jamboreea Naţională a Cercetaşilor. Evenimentul a fost organizat la Sălişte (Sibiu) şi s-a încheiat luni.
Programul zilnic a inclus activităţi şi ateliere de tehnici cercetăşeşti mai vechi şi mai noi, drumeţii, explorarea mărginimii Sibiului, proiecte locale realizate în Sălişte, ateliere care promovează dezvoltarea durabilă şi altele. În cadrul Târgului educaţiei non-formale, mai multe ONG-uri au avut ocazia să îşi prezinte activitatea, iar fiecare centru local a prezentat câte ceva din propriul oraş.
Cercetaşii albaiulieni au promovat Cetatea, printr-un mic joc, sub forma unui traseu cu probe. Participanţilor li s-au dat un număr de provocări, precum realizarea unor noduri, orientare cu azimut şi un număr prestabilit de paşi, întrebări despre Cetate şi despre oraş. După un anumit număr de provocări, au primit piese de puzzle, care formau imaginea Cetăţii Alba Carolina.
Promovarea a fost posibilă cu ajutorul Consiliului Judeţean Alba, care a pus la dispoziţie toate materialele promoţionale.
Târgul a fost o ocazie bună si pentru promovarea Festivalului Naţional “Unitate şi Prietenie”, ajuns anul acesta la a 14-a ediţie, în cadrul caruia cercetaşi din toată ţara vin în Alba Iulia, la începutul lunii decembrie, pentru a vizita obiectivele si monumentele turistice, dar si pentru a participa la activităţile pregătite de tinerii albaiulieni.
Din 29 august, cercetaşii albaiulieni vor pleca în campul de vară, un eveniment cu tradiţie, organizat în fiecare an, de data aceasta la Lunca Meteşului. Timp de o săptămână, peste 60 de cercetaşi vor avea parte de un program specific fiecărei grupe de vârstă (7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani, respectiv 18-24 ani), incluzând construcţii, drumeţii, jocuri, o