Mulți brăileni aleg Dunărea sau canalele din apropierea orașului pentru a da la peşte, chiar dacă nu prind mare lucru. Mai sunt doar câteva locuri în care se poate pescui: pe Dunăre la Mila 209 spre Tufești, la Valea Cânepii, până la intrarea în satul Comăneasca, pe digul Brăila-Galați și pe faleza din oraș.
La sfârșit de săptămână, bălțile din oraș și faleza sunt pline de pescari amatori care caută câteva clipe de relaxare pe malul apei. Oamenii se înarmează cu undițe, momeli, şi mai ales cu răbdare și evadează din aglomerația orașului.
Cei care aleg să pescuiască pe faleza din oraș spun că este mult mai aproape de casă și pescuitul aici nu îi costă nimic, chiar dacă şi capturile lor constau în câțiva guvizi.
De plăcere, nu de foame
„Vin pe faleză să pescuiesc pentru că este aproape de casă și pescuiesc de plăcere, nu de foame", ne-a mărturisit Daniel Iacob.
Cei care aleg să meargă mai departe de oraș ajung cel mai des la Valea Cânepii, la Comăneasca, la Gropeni sau Măxineni, unde se prind obleți, regină și carași.
Pescarii care vor să prindă pești mai mari, dar își doresc să admire și împrejurimile, merg la Mila 209, spre ieșirea din Tufești sau la bălțile special amenajate pentru pescuitul sportiv.
Una dintre cele mai frecventate bălți este Balta Albina, situată la doar 5 kilometri de municipiu. Acest loc este ideal atât pentru pescari, dar și pentru cei împătimiți de acest sport, pentru că aici se pot face și plimbări pe Dunăre cu barca, plajă sau picnic.
„Eu am fost de câteva ori la Albina cu întreaga familie, eu pescuiesc, iar soţia, împreună cu fetița, se plimbă cu barca sau se joacă în părculeţ", ne-a povestit Adrian Stâncoiu.
Zona dispune de 20 de locuri de cazare la căsuțe, dotate cu două paturi, restaurant cu o capacitate de 40 de locuri, în care se servește peşte, teren de fotbal,