Programul de sprijinire a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) "Mihail Kogalniceanu" a trecut de faza contractarii institutiilor de credit, incheind astfel formalitatile necesare inceperii depunerii solicitarilor. Conventia de colaborare dintre Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM) si Institutia de credit partenera in cadrul Programului "Mihail Kogalniceanu" pentru IMM-uri a aparut marti in Monitorul Oficial, finalizandu-se ultima etapa din organizarea programului.
Afaceristii ieseni pot depune, incepand cu 9 septembrie, aplicatiile online pentru accesarea beneficiilor puse la dispozitie de program. IMM-urile care vor participa la program vor fi incurajate si stimulate in dezvoltarea lor prin primirea subventionarii a maximum 70 la suta din rata dobanzii unui credit pe care vor sa il acceseze, dar nu mai mult de 6,5 la suta pe an, si prin garantarea a cel mult 80 la suta din valoarea creditului facut la una dintre cele noua institutii de credit acceptate de AIPPIMM: Alpha Bank, Banca Comerciala Carpatica, Banca Transilvania, Bancpost, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, Garanti Bank, OTP Romania SA si Pro Credit Bank. Garantarea este realizata de Fondul National de Garantare pentru IMM-uri, numai pentru garantii care nu depasesc 100.000 de lei. In situatia in care un IMM eligibil intra in program cu restante la impozite, taxe sau alte contributii la bugetul de stat, trebuie sa foloseasca prima suma trasa din liniile de credit pentru plata acestor restante.
Programul de sprijinire a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) "Mihail Kogalniceanu" a trecut de faza contractarii institutiilor de credit, incheind astfel formalitatile necesare inceperii depunerii solicitarilor. Conventia de colaborare dintre Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pen