Reprezentanţii Serviciului de Termoficare se arată intransigenţi cu locatarii blocurilor din Severin, dar au mâinile legate când e vorba de bugetarii cu datorii colosaleInstituţiile publice de interes local şi judeţean au acumulat restanţe totale de aproape patru milioane de lei, sub pavăza unei legi care le protejează de debranşare.
Serviciul de Termoficare din cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu Severin a sistat în acest an, în luna mai, alimentarea cu apă caldă a 64 de asociaţii de proprietari din municipiu, care înregistrau restanţe medii sub 300.000 de lei la plata facturilor.
Nouă dintre asociaţii, care nu au achitat încă nimic din sumele datorate, sunt ţinute în continuare la regim de duşuri reci, încă din primăvară.
În timp ce Serviciul de Termoficare ia măsuri dure în cazul locatarilor, instituţiile publice sunt însă libere să acumuleze datorii uriaşe.
Restanţele celor din subordinea Consiliului Local Severin ating un total impresionant: 3.228.952 de lei. Clasamentul este deschis de Colegiul Lorin Sălăjan, cu o notă de plată de 780.996 de lei, potrivit datelor furnizate de Serviciul de Termoficare.
Urmează Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica, care are de achitat 673.416 de lei. În cazul primei unităţi de învăţământ, reprezentanţii ei nici nu recunosc suma revendicată de RAAN.
„Erau 550.000 de lei la finele anului şi, în limita creditelor primite, s-au plătit 150.000. S-au alocat bani de la Primărie, numai că nu sunt destui ca să acopere datoria. De exemplu, Primăria dă 50.000 de lei, iar noi avem de plătit o factură de 100.000.
În plus, noi suntem centru bugetar, avem şi şcolile generale nr. 3, 7 şi 15, dar şi Şcoala de Arte şi Meserii“, a precizat Leontina Niţoi, directoarea Colegiului Lorin Sălăjan.
Reprezentanţii municipalităţii susţin că au alocat bani pentru achitarea